FLITE - FluidFlow

Od svog osnutka 1984. godine, Flite Software NI Ltd je širom svijeta prepoznat kao dobavljač kvalitetnih inženjerskih aplikacija.

Naše područje zastupstva: Hrvatska, Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Albanija, Kosovo

 

FluidFlow

Rješenja uključuju projektiranje i analizu protoka cjevovoda nestlačivih, stlačivih, dvofaznih i ne-Newtonovih medija, te taloženje mulja i celuloze.

 

Započnite svoje 14-dnevno besplatno probno razdoblje!

Preuzmite besplatno FluidFlow

Incompressible Flow

 

Dizajnirajte i analizirajte sustave protoka tekućine u cijevima s lakoćom. Inženjeri koriste FluidFlow za izračunavanje gubitaka tlaka u postrojenju i raspodjelu protoka u sustavima cjevovoda.


Sveobuhvatne baze podataka o tekućinama i opremi
Opsežne baze podataka s preko 1200 tekućina i preko 800 komponenti opreme uključene su kao standard. Baze podataka se intenzivno koriste u FluidFlowu kako bi se smanjio volumen unosa podataka.


Tehnologija automatskog dimenzioniranja opreme
Uključena je snažna tehnologija automatskog dimenzioniranja opreme. FluidFlow će predložiti najekonomičniju veličinu cijevi na temelju podataka o fizičkim svojstvima, troškovima kapitalne opreme i troškovima energije.


Dinamička analiza
Skriptiranje omogućuje korisniku izvođenje dinamičke analize na modelu. Ove simulacije ovisne o vremenu omogućuju istraživanje

 

Compressible Flow

Projektiranje sustava protoka plinskih cijevi često može predstavljati složene izazove za projektantske inženjere. FluidFlow pomaže inženjerima da prevladaju te izazove i ubrzava završetak projekta


Uključena funkcija prijenosa topline
FluidFlow uključuje funkciju prijenosa topline na svim modulima. Inženjeri mogu proučavati učinke prijenosa topline na izmjenjivače topline, cijevimi i spojeve. FluidFlow može modelirati ljuskaste i cijevne izmjenjivače, pločaste izmjenjivače, zavojnice.


Jednadžbe
FluidFlow koristi postupak izračuna koji rješava jednadžbe očuvanja zajedno s jednadžbom stanja za male korake gubitka tlaka. Dostupne jednadžbe stanja uključuju: Benedict-Webb-Rubin, Peng-Robinson, Lee Kesler.


Analiza
Osigurajte točan dizajn sustava protoka plina primjenom specifičnih postupaka proračuna plina koji rješavaju jednadžbe očuvanja zajedno s jednadžbom stanja za male korake gubitka tlaka.

Two-Phase Pipe Flow

Projektiranje dvofaznih sustava često je složena pojava. Inženjeri koriste FluidFlow za izračunavanje gubitaka tlaka i raspodjele protoka u dvofaznim sustavima protoka cijevi.


Značajke
FluidFlow se može koristiti za modeliranje fiksnih ili promjenjivih sustava pare s uključenim prijenosom topline. Dostupne metode izračuna uključuju Lockhart-Martinelli, Friedel, Muller Steinberg i Heck, Drift Flux, Beggs Brill ili Chisholm Baroczy.


Dizajn
Automatski pratite fazno stanje tekućine u cijelom sustavu, izvodeći brze izračune, izračune zadržavanja tekućine i razvijajući karte režima protoka za svaki segment cijevi.


Analiza
Identificirajte sve potencijalno nestabilne radne uvjete i osigurajte sigurne dizajne.
 

Non-Newtonian & Slurry Flow

FluidFlow se koristi za određivanje gubitaka tlaka i projektiranje distribucijskih sustava protoka koji transportiraju taložene suspenzije, ne-Newtonove tekućine i zalihe celuloze i papira.


Značajke
Modul gnojnice može se koristiti za modeliranje ne-Newtonovih tekućina koje se talože ili se ne talože, kao i sustava protoka papirne mase i papira.


Metoda gnojnice
Simulacija performansi taloženja kaše ovisi o čvrstoj gustoći, koncentraciji, obliku čestica i raspodjeli veličine, kao i svojstvima tekućine. Odabir optimalne brzine cjevovoda obično je najvažniji čimbenik u projektiranju i radu sustava gnojnice.


Izvješća
Potpuno prilagodljiva izvješća omogućuju učinkovitu komunikaciju s kolegama i klijentima.